Vergelijk uw offerte

Privacy statement

Wat doen wij met jouw gegevens?

Uit hoofde van ons werk beschikken wij over jouw gegevens. Wij onderschrijven en respecteren de  richtlijnen en regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Jouw gegevens en alle stukken die op jouw situatie betrekking hebben worden bewaard in een persoonlijk dossier, dat je
altijd mag inzien. Deze gegevens zullen conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens worden behandeld. Wij zijn aangemeld bij de toezichthouder van deze wet, het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer M1146742.

De Wet bescherming persoonsgegevens

De belangrijkste regels voor het vastleggen en gebruiken van persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP). De WBP heeft betrekking op alle gebruik, 'verwerkingen' - van persoonsgegevens, van het verzamelen ervan tot en met het vernietigen van persoonsgegevens. Alle verwerkingen van persoonsgegevens moeten worden gemeld bij de toezichthouder, het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het CBP houdt een openbaar register van deze meldingen bij.

Hoe is het toezicht op de naleving van de WBP geregeld?

De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) regelt ook de taken en bevoegdheden van de toezichthouder op de wet, het College Bescherming Persoonsgegevens. Het CBP heeft bevoegdheden om sancties op te leggen. De Website van het College Bescherming Persoonsgegevens bevat uitvoerige informatie over de wet en de hieruit voortvloeiende verplichtingen. Je kunt hier diverse handleidingen vinden en je hebt bovendien de mogelijkheid om per mail vragen voor te leggen.

Hoe kan ik het College Bescherming Persoonsgegevens benaderen?

College Bescherming Persoonsgegevens (CBP)
Postbus 93374
2509 AJ Den Haag
Telefoon: 070-381 13 00
Telefax:   070-381 13 01
info@cbpweb.nl
www.cbpweb.nl

CBP-logo