Hybride hypotheek of spaarbeleggingshypotheek

De hybride hypotheek of spaarbeleggingshypotheek is een levenhypotheek.
Vanaf 2013 is deze alleen nog af te sluiten mits je voldoet aan de overgangsregeling.

Advies voor woningeigenaren van 2012 en eerder

Deze fiscaal gunstige spaarvorm kun je in 2013 dus meenemen naar je volgende woning en ons advies is om je daarin goed te laten adviseren voordat je deze zomaar beëindigt zonder de fiscale voor- en nadelen op een rijtje te hebben gezet.

Kenmerken:

Bij de hybride hypotheek, ook wel spaarbeleggingshypotheek genoemd, wordt de flexibiliteit van de moderne beleggingshypotheek gecombineerd met de zekerheid van de spaarhypotheek. Daarmee is de hybride hypotheek een populaire hypotheekvorm, die voor veel mensen geschikt is.

 • Sparen en/of beleggen

  Op dezelfde wijze als bij de moderne beleggingshypotheek wordt op universal-life basis de periodieke premie berekend. Ook bij deze vorm kun je de premie beleggen in verschillende beleggingsfondsen (unit-linked). Het grote verschil met de moderne beleggingshypotheek is dat je nu ook (een deel van) de premie kunt onderbrengen in een hypotheekrentefonds. In dat fonds, dat wordt beheerd door de verbonden geldverstrekker, ontvang je een vergoeding over de ingelegde premie die gelijk is aan de hypotheekrente die jij betaalt over het leningdeel (net als bij de spaarhypotheek). Op deze wijze kun je zelf een verdeling maken tussen het risicovollere beleggen en het gegarandeerde sparen.

 • Goedkope premie

  De premie van de hybride hypotheek of spaarbeleggingshypotheek is in de meeste gevallen goedkoper dan van de moderne beleggingshypotheek. Dit komt omdat binnen deze verzekering geen kosten worden doorberekend voor polisbeheer en andere kosten die de verzekeraar maakt bij het opstellen van de polis. Deze kosten worden echter wel via een opslag in de hypotheekrente verrekend. Die opslag varieert van 0.1% tot 0.3%. Het voordeel van de lage premie wordt daardoor vaak voor een groot deel tenietgedaan.

 • Vaste combinatie

  Het enige nadeel ten opzichte van de moderne beleggingshypotheek is dat de combinatie tussen de hypotheekverstrekker en de verzekeraar, net als bij de spaarhypotheek, vast ligt. Dat komt doordat de vergoeding voor het hypotheekrentefonds geschiedt door de verbonden hypotheekinstelling. Als bij verhuizing wordt besloten om naar een andere hypotheekinstelling over te stappen kan de polis weliswaar worden voortgezet maar de keuze voor het hypotheekrentefonds zal dan in veel gevallen verdwijnen.

 • Fiscaal ideaal

  De hybride hypotheek of spaarbeleggingshypotheek is uitermate geschikt om tot de beste fiscale verdeling te komen. Hoog- laagconstructies of combinaties met premie- of beleggingdepots behoren tot de mogelijkheden. Ook kun je tussentijds bijstorten, de premies verhogen of verlagen en enigszins spelen met de looptijd.

Adresgegevens

 • Adres:
  Fascinatio Boulevard 722
 • Postcode:
  2909 VA
 • Plaats:
  Capelle aan den IJssel

Openingstijden

 • Ma - Vrij:
  09:30 - 19:00 uur
 • Zaterdag:
  10:00 - 15:00 uur
 • Zondag:
  Gesloten

Direct contact

 • E-mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Telefoon:

Disclaimer                   Uw Privacy

Powered by