Beleggingshypotheek (universal-life en unit Linked)

De beleggingshypotheek is een moderne levenhypotheek en is vanaf 2013 niet meer af te sluiten als box 1 product behoudens een overgangsregeling voor bestaande gevallen van voor 2013.

Advies voor woningeigenaren van 2012 en eerder

Deze fiscaal gunstige spaarvorm kun je in 2013 dus meenemen naar je volgende woning en ons advies is om je daarin goed te laten adviseren voordat je deze zomaar beëindigt zonder de fiscale voor- en nadelen op een rijtje te hebben gezet.

Kenmerken:

Modern aan deze hypotheekconstructie is de flexibiliteit en de manier waarop met de gekoppelde kapitaalsverzekering kan worden omgegaan.
Deze is namelijk mee te veranderen met jouw persoonlijke en financiële omstandigheden. Daarom noemen we deze flexibele hypotheekvorm ook wel 'universal-life'.

 • Principe universal-life

  Ten opzichte van de traditionele levenhypotheek betaal je aan het begin minder overlijdensrisicopremie waardoor de waarde van jouw polis sneller stijgt.
  Het risicodeel van de premie wordt zodanig berekend dat er steeds minder van de totale periodieke premie wordt gebruikt ter afdekking van het overlijdensrisico. Naarmate de opgebouwde spaar- of beleggingswaarde toeneemt, kan de gewenste uitkering bij overlijden lager worden.
  Hierdoor kan de risicopremie dalen en een groter deel van de premie als spaarpremie worden gebruikt. Zo kan de opgebouwde waarde sneller toenemen en dit leidt opnieuw tot een verlaging van de risicopremie.

 • Flexibiliteit

  De premie van de moderne beleggingshypotheek is in de praktijk, door het universal-life principe, goedkoper dan de traditionele levenhypotheek. Omdat de verhouding tussen de risico- en spaarpremie maandelijks wordt vastgesteld, kun je vrij eenvoudig de verzekeringen (tijdelijk) wijzigen. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk in te spelen op veranderende omstandigheden.

 • Beleggen

  Je kunt kiezen uit een ruim scala aan beleggingsmogelijkheden. Bij een moderne beleggingshypotheek worden met de spaarpremie units aangekocht in één of meer beleggingsfondsen. Dat kunnen fondsen van de hypotheekverstrekker zelf zijn, maar ook fondsen van derden. Men noemt deze manier van beleggen unit-linked leven.

 • Eindbedrag

  De premie-inleg kan tijdens de looptijd worden verhoogd of verlaagd. Bovendien kan steeds opnieuw worden bepaald hoe de premie moet worden belegd. Het eindbedrag is afhankelijk van deze keuzes en kan dus zowel hoger als lager uitvallen dan het hypotheekbedrag. In de praktijk kan het rendement hoger zijn dan bij een spaarhypotheek, maar het eindbedrag kan in niet worden gegarandeerd. Bij een variant van de moderne beleggingshypotheek, de hybride hypotheek, is deze garantie wel mogelijk. In dat geval kun je naast de keuze uit beleggingsfondsen kiezen voor een hypotheekgarantiefonds.

Adresgegevens

 • Adres:
  Fascinatio Boulevard 722
 • Postcode:
  2909 VA
 • Plaats:
  Capelle aan den IJssel

Openingstijden

 • Ma - Vrij:
  09:30 - 19:00 uur
 • Zaterdag:
  10:00 - 15:00 uur
 • Zondag:
  Gesloten

Direct contact

 • E-mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Telefoon:

Disclaimer                   Uw Privacy

Powered by